0-3 maanden

De baby die geborgenheid behoeft en/of extra begrenzing, start met de BabyCocoon mini. Een flexibel inbakerzakje, makkelijk in gebruik.

3-6 maanden

De iets oudere baby die geborgenheid behoeft en/of extra begrenzing, gaat verder met de BabyCocoon maxi. Ook geschikt voor ‘rustige’ baby’s! Met armpjes eruit is de maxi een slaapzakje tot en met 12 maanden.

4-6 maanden

Inbakeren moet afgebouwd worden vanaf ongeveer de 4e maand en in ieder geval voor de 6e maand of eerder als baby zelfstandig kan omrollen. Afbouwen kan gewoon met de ErgoCocoon: open de drukknopen bij de armsgaten en laat eerst een, later twee armpjes eruit. Zo kan de baby in de vertrouwde zak blijven slapen. Ontbakeren is immers al wennen genoeg.

6-12 maanden

Baby kan lekker in de ErgoCocoon maxi blijven slapen, met de armpjes eruit.

4-9 maanden*

Baby’s gaan rond deze leeftijd meer bewegen tijdens de slaap. Een slaapzakje is dan een comfortabele en veilige keuze. Baby’s die niet worden ingebakerd kunnen de ErgoCoon Maxi gebruiken met beide armpjes eruit (t/m 12 maanden). Een andere optie zijn de ErgoPouch slaapzakjes in de kleinste maat (0-9 maanden).

9-18 maanden

De meeste baby’s van deze leeftijd slapen in een slaapzakje. Dat is veilig en warm. De ErgoPouch slaapzakken kunnen zonder dekentjes worden gebruikt. Ze zijn er in drie diktes (Tog’s): 0.5 Tog voor de zomer, 1.0 Tog voor lente en herfst en 2.5 Tog voor de winter.

18-36 maanden

Een goed passende slaapzak borgt de veiligheid. Daarom heeft Ergopouch 3 maten (0-9, 9-18 en 18-36 maanden). Na 36 maanden slapen de meeste kindjes in een bedje met dekbed en is een slaapzak niet meer nodig.

Slaapzakjes in:

3 maten, 3 diktes, 4 stofkeuzen


* De matenrange begint vanaf 0 maanden. We raden aan vanaf 4 maanden met een slaapzakje te starten.